The Courtyard by architectural studio heri&salli

The Courtyard by architectural studio heri&salli
© Hans Schubert
The Courtyard by architectural studio heri&salli
© Hans Schubert

The architectural studio heri&salli created an artificial landscape broken up into fragments for a courtyard of a private building in Vienna, Austria.

The Courtyard by architectural studio heri&salli
© Hans Schubert

Some spaces are not made for beeing filled with nature. There is few light, the air is bad, the room by itself is narrow and uncomfortable. Like in the case of a viennese building, dating back to the late nineteenth century, a very small and narrow courtyard served as ventilation for two vertically arranged wet areas. The quality is only functional, there is no added value.

The Courtyard by architectural studio heri&salli
© Hans Schubert

Mentally realities of nature, like plants, light or water are introduced into the courtyard by using fragmented pieces of artificial lawn, subsequently they disintegrate like falling leaves. Like a dress turned inwards the outer space on the inside becomes an inner space on the outside, coloured and soft.

The perception is centra l…..the function is casual …..architecture is experience.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.