Design Raid Architecture & Design Projects Architecture Poly WeDo Education Institution by Arch Studio

Poly WeDo Education Institution by Arch Studio

Poly WeDo is a new children’s education brand of Poly Culture Group, which aims at exploring and developing kids’ gift and potentiality in music, and improving their comprehensive art accomplishment. ARCH STUDIO was invited to do the design for their teaching space within Yongli International Shopping Centre in Workers’ Stadium North Road, Beijing. The top issue to be solved while doing the design thinking is how to create an open, free and flexible modern teaching environment which breaks the limits of rigid structure and creates a feeling of closeness between children and the space.

Poly WeDo Education Institution by Arch Studio
© Xia Zhi

The project covers the area cross 7 pillars of the shopping center on the first floor. The basic structure of the space is framework + shear wall, it enjoys an area of about 1000㎡and has a basement with an area of 300㎡. ARCH STUDIO removes the concrete block wall as much as possible to open up the closed space; a corridor is used to connect the classrooms to the public space. All the teaching spaces including music classroom, private classroom, reception hall, theatre and rehearsal room, etc. stretch out horizontally to the atrium of the shopping Centre. The slope shape roof extends to the wall and then the floor, which becomes the extension of classrooms and public space. The entire teaching space is like a translucent “indoor village”, which presents spaces of variety of scales and texture according to different needs. It presents the kids an intimate, natural and cozy music playing and learning environment.

Poly WeDo Education Institution by Arch Studio
© Xia Zhi

ARCH STUDIO introduced green landscape to soften the restriction of structural walls and to keep teaching get in touch with nature all the time. Part of the floor slab of the atrium is removed; the bamboo courtyard extends to the dancing classroom, Yoga classroom and office in the basement. The bamboo courtyard is the highlight of landscape of the entrance hall, and the shift point of traffic of the two floors. Gaps between walls of classrooms are used to create landscape area, thus “outdoor” space are formed in the indoor space. And the combination of plants and book shelves make kids’ reading coexist easily and naturally with rest.

Poly WeDo Education Institution by Arch Studio
© Xia Zhi

Music classrooms need to satisfy acoustical requirements of sound insulation and sound absorption. For the purpose of soundproof, three layers hollow glasses are used for the walls of music classrooms, wood grain aluminum grille and aluminum plate are used for the ceiling. In additional to soundproof treatment, the shape of the slope roof and the wavy surface of grille have the effect of audio mixing. Because of the limitation of height of the small theatre, we keep the original ceiling, only use some sound-absorbing wood panels on part of the wall, which heightens the space visually and achieves excellent acoustic effect as well.

Project Details:
Location: Chaoyang District, Beijing, China
Type: Educational
Area: 1,300 sqm
Design: Arch Studio
Design Team: Han Wen-Qiang, Wang Ying, Li Yun-Tao
Photographs: Xia Zhi

Subscribe to our newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Recommended Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A merger of two like-minded firms who have collaborated with some of the most influential players in the art and design industries
With its expansive lawns and welcoming canopy leading to a grand, naturally lit internal courtyard, the Samson Pavilion marks a significant investment in the future of health education for Case Western Reserve University
The jury of 2019 AZ Awards convened in Toronto in March and selected the very best from the 1,175 architecture and design entries
Chicago announced the selection of Studio Gang to lead the design of O’Hare International Airport Expansion
The museum took 18 years to build, has nearly a mile of galleries and is inspired by a desert rose
The 2019 Royal Institute of British Architects (RIBA) Norman Foster Travelling Scholarship opens today and welcomes applications from architecture students enrolled in schools of architecture around the world.
The distinctive building is intended to be located on top of the prominent Virgolo/Virgl mountain in Northern Italy
Utilising spatial analysis of film sets and literature, the animated artefacts are a product of the digital and physical born from rapid prototyping, digital fabrication techniques and model-making.
The SKYHIVE Challenge returns in 2019 for its second annual architecture competition to redefine the modern-day skyscraper.
Designs for the new headquarters of the Goldsun Group in Taipei have been revealed following a successful Urban Design Approval. Part of...

Nanna Ditzel Design Interview: An Image of Life

Although Ditzel is now among the most influential in Danish design, being a female designer in the 1950s and 1960s wasn’t easy

Frank Gehry Interview: Jump Into the Unknown

Watch the Canadian-American architect talk about his life, architecture and the world today in this in-depth video by Marc-Christoph Wagner for Louisiana Channel

Alejandro Aravena – To Design is to Prefer

In this personal video interview, the Chilean Pritzker Prize-winning architect Alejandro Aravena shares his unorthodox path to architecture

Inside the converted orangery that Muller Van Severen call home

Fien Muller and Hannes Van Severen—the creative duo behind Ghent-based design studio Muller Van Severen—are no strangers to having unknown visitors ...