Design Raid News Studio ORD led by Jean Gang to Design Global Terminal and Concourse...

Studio ORD led by Jean Gang to Design Global Terminal and Concourse at Chicago’s O’Hare Airport

The City of Chicago is announcing the selection of an architect team to lead the design of the unprecedented $8.5 billion expansion program for O’Hare International Airport. Following a competitive process that shortlisted five highly qualified architect teams, Studio ORD has been selected to design the new O’Hare Global Terminal and Global Concourse. The City will now enter into contract negotiations with Studio ORD. Upon contract award, Studio ORD will work with the City of Chicago and the airlines to design the new Global Terminal and Concourse. In the coming months, a second team will be selected from the remaining four finalists to design two new satellite concourses to be built west of Terminal 1.

Global Terminal and Concourse at Chicago's O'Hare Airport
© Studio ORD

This unprecedented expansion will elevate the travel experience for more than 83 million passengers relying upon O’Hare each year, and will create tens of thousands of jobs for the community. The expansion will be paid for by airport revenues, not taxpayer dollars.

‘The City of Chicago called upon teams from across the city and around the world to lead O’Hare’s historic expansion, and Studio ORD answered that call,’ said Mayor Emanuel. ‘During this historic competition, the world’s best architecture firms submitted their incredible visions for the world to see—with each of these five world-class designs strengthening our plans to bring O’Hare into the 21st century. Today we congratulate Studio ORD who has proven they have the experience, expertise, and the talent needed to work with the City of Chicago as we usher in a new era at O’Hare.

Read the full press release here

Subscribe to our newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Competitions

The heritage-listed former Dressing Pavilion situated on Williamstown foreshore has emerged with a new energy and sense of escapism
The layout emphasizes openness and flow, connection between indoors and outdoors, and privacy from the street with courtyards and fences creating outdoor spaces that act as buffer zones
Storyhouse includes a large main theatre space with a 20m high flytower, a studio with a dedicated bar, a boutique cinema and a city library
Experiencing a home like Murray Music includes exploration, giving another meaning and other use to spaces that normally have specific functions
The SIX is a 52-unit affordable housing project provides a home, support services and rehabilitation for previously homeless and/or disabled veterans
The project is located in one of Dubai’s busiest residential neighborhoods and accordingly surrounded by many low rise houses.
Like a kaleidoscope, the Andaz hotel reflects the culture and tradition of the neighbourhood, creating a stimulating and inspiring atmosphere ...
Located in Toronto’s Roncesvalles neighbourhood, the Galley house challenges conventional notions typical of a semi-detached, Victorian era home...
‘Two Tree House’ is designed for a young family on the steep terrain of a north facing escarpment in Australia.
In this Crown Heights brownstone, spaces are defined by built-in graphic millwork compositions and vivid three-dimensional color treatments ...

Nanna Ditzel Design Interview: An Image of Life

Although Ditzel is now among the most influential in Danish design, being a female designer in the 1950s and 1960s wasn’t easy

Frank Gehry Interview: Jump Into the Unknown

Watch the Canadian-American architect talk about his life, architecture and the world today in this in-depth video by Marc-Christoph Wagner for Louisiana Channel

Alejandro Aravena – To Design is to Prefer

In this personal video interview, the Chilean Pritzker Prize-winning architect Alejandro Aravena shares his unorthodox path to architecture

Inside the converted orangery that Muller Van Severen call home

Fien Muller and Hannes Van Severen—the creative duo behind Ghent-based design studio Muller Van Severen—are no strangers to having unknown visitors ...