Design Raid News Nutrisa offices by SpAce

Nutrisa offices by SpAce

Nutrisa is a 100% Mexican company whose goal is to preserve the health of Mexicans with natural products contributing to our country a new food culture.

Nutrisa offices by SpAce
© Paul Czitrom

The principal concept for the NUTRISA offices was to reflect its values and its new image in the design for its new space.

Nutrisa offices by SpAce
© Paul Czitrom

Since wellbeing is one of its principal values, we sought to design in the reception area elements that reflected the experience of feeling good; the installation of a green wall automatically gives us a visual sensation of an integration with nature, in addition to helping with oxygenation for people; materials were sought such as wood and clear colors to reflect health in an environment in harmony.

Entering the offices the carpet and the panels play a very discrete role with the playing of different forms similar to the curves of Nutrisa’s primary product, ice cream.

Nutrisa offices by SpAce
© Paul Czitrom

The lighting in the open areas was conceptualized to have the forms of a honeycomb but in a disruptive manner; the transparency of the private spaces was protected in order to permit the greatest amount of natural light.

A space that breaks the traditional scheme of work is the “lungs” of Nutrisa, an area of informal collaboration that functions as the primary center of the corporate offices, inviting people to interact in a different manner, generating both work and human communication.

Nutrisa offices by SpAce
© Paul Czitrom

In a horizontal visual axis, the integration of elements of color and natural materials gives the sensation of living in a space full of energy, health and above all wellbeing, achieving a congruity between the interior and the exterior of the company.

Project Details:
Location: Samara Building, Santa Fe, Mexico City, Mexico
Area: 29, 698 Sqf
Design: SpAce – Juan Carlos Baumgartner
Photographs: Paul Czitrom

Subscribe to our newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Competitions

The heritage-listed former Dressing Pavilion situated on Williamstown foreshore has emerged with a new energy and sense of escapism
The layout emphasizes openness and flow, connection between indoors and outdoors, and privacy from the street with courtyards and fences creating outdoor spaces that act as buffer zones
Storyhouse includes a large main theatre space with a 20m high flytower, a studio with a dedicated bar, a boutique cinema and a city library
Experiencing a home like Murray Music includes exploration, giving another meaning and other use to spaces that normally have specific functions
The SIX is a 52-unit affordable housing project provides a home, support services and rehabilitation for previously homeless and/or disabled veterans
The project is located in one of Dubai’s busiest residential neighborhoods and accordingly surrounded by many low rise houses.
Like a kaleidoscope, the Andaz hotel reflects the culture and tradition of the neighbourhood, creating a stimulating and inspiring atmosphere ...
Located in Toronto’s Roncesvalles neighbourhood, the Galley house challenges conventional notions typical of a semi-detached, Victorian era home...
‘Two Tree House’ is designed for a young family on the steep terrain of a north facing escarpment in Australia.
In this Crown Heights brownstone, spaces are defined by built-in graphic millwork compositions and vivid three-dimensional color treatments ...

Nanna Ditzel Design Interview: An Image of Life

Although Ditzel is now among the most influential in Danish design, being a female designer in the 1950s and 1960s wasn’t easy

Frank Gehry Interview: Jump Into the Unknown

Watch the Canadian-American architect talk about his life, architecture and the world today in this in-depth video by Marc-Christoph Wagner for Louisiana Channel

Alejandro Aravena – To Design is to Prefer

In this personal video interview, the Chilean Pritzker Prize-winning architect Alejandro Aravena shares his unorthodox path to architecture

Inside the converted orangery that Muller Van Severen call home

Fien Muller and Hannes Van Severen—the creative duo behind Ghent-based design studio Muller Van Severen—are no strangers to having unknown visitors ...