Thursday, September 21, 2017

Residential

HOFA is an adaptation of another overly-defined Toronto condo into a comfortable home for a retired couple in the autumn of their lives. The architect compares it to a harvest of a lifetime, specifically to a pumpkin, hence the...
What would you expect, when entering a 250 m2 loft at De Rotterdam, the biggest building of The Netherlands, (designed by OMA/Rem Koolhaas), at the height of 143 meters, on the 43rd floor? Rotterdam seen from the air shows the omnipresence...
Students apartment is placed in 30s building in the center of Poznan. Because of its purpose, 83 sq. meters were divided into 4 independent rooms, a common space – kitchen and a dining area placed in a spacious corridor,...
The architectural interiors project for the penthouse sp_penthouse sought to attend to the demands of the program with the minimal division of space possible, shaping spatial continuity and amplitude for the apartment. Infinite circulations accentuate the fluidity between the...
From the designers: The house is located in a scenically privileged position, high on a hillside in a residential settlement in which a small church also is a part. The dominant view and an excellent south-west exposure are a...
LLI Design recently completed a total redesign and refurbishment of a 4 story 1970’s townhouse in Highgate, a leafy and desirable part of London. The house had tremendous potential and the new owners, a young professional couple, wanted to embrace...
Coupée Croisée is the extension of a Ville Mont-Royal cottage, the enclosed garden-city of Montreal. With quality lands of good dimensions, the framework is overshadowed by a neighborhood of residences with poor architectural qualities. In order to build upon the natural...
From the architects:For Silahtarağa Gayrimenkul’s Studio Santral which has a total of 6000 square meters construction site in the parsel adjacent to Bilgi University’s Santral Campus and whose architectural project belongs to Erginoğlu & Çalışlar Architects, all interiors such...
Apartment in the 19th century townhouse in Ljubljana, Slovenia is a place of opposites: it is both warm and cold, both soft and orthogonal. It is equally open and closed against its surroundings and both in contact and in...
Ceramiche Refin tiles play centre stage in this outstanding project by Brazilian architect Diego Revollo. The 130m² apartment is located in Alto da Lapa with the lawyer client buying off plan. The client realized immediately that the interior space...

Follow Us

325FansLike
24FollowersFollow
72FollowersFollow

POPULAR POST

Videos We Like