Wednesday, March 29, 2017
Home Interiors Residential

Residential

Located in Laval, a Montreal suburb, this century old house underwent a complete overhaul of its interior. The owner/designer Mélissa Ohnona wanted to maximize the space as well as the natural light and exterior views from the house, to...
Bean Buro has designed a 1,485sqft (138sqm) apartment for a young family of four in the south side of Hong Kong Island. Unchanged since the early 1990’s, the apartment featured closed off rooms accessed by a long corridor, and...
From the architects: A157 is Nicola Andò and Emanuela di Gaetano’s apartment, a young couple of architects partners at studio DiDeA. The house is 103 square meters and it employs interior elements that are able to serve several functions. The...
The young Montreal firm was offered a magnificent challenge when it was mandated to update the interior of this spacious Île des Soeurs home. The team’s meticulous work made it possible to refine, optimize and above all modernize the...
MXMA Architecture & Design is inspired by the foliage of Montreal’s Lafontaine Park in this metamorphosis of a duplex interior to create an innovative living space with abundant wood surfaces. Located in the heart of Montreal’s Plateau-Mont-Royal borough, facing Lafontaine...
The idea of the house was to create a ribbon-like structure that dances through the 4 levels in a sequence of twirls. This creates an exciting transition through each floor level and the void space created by the stairs...
HOFA is an adaptation of another overly-defined Toronto condo into a comfortable home for a retired couple in the autumn of their lives. The architect compares it to a harvest of a lifetime, specifically to a pumpkin, hence the...
What would you expect, when entering a 250 m2 loft at De Rotterdam, the biggest building of The Netherlands, (designed by OMA/Rem Koolhaas), at the height of 143 meters, on the 43rd floor? Rotterdam seen from the air shows the omnipresence...
Students apartment is placed in 30s building in the center of Poznan. Because of its purpose, 83 sq. meters were divided into 4 independent rooms, a common space – kitchen and a dining area placed in a spacious corridor,...
The architectural interiors project for the penthouse sp_penthouse sought to attend to the demands of the program with the minimal division of space possible, shaping spatial continuity and amplitude for the apartment. Infinite circulations accentuate the fluidity between the...

POPULAR POST